Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Aksaray Valiliği
Aksaray Valiliği
Aksaray Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat Genelgeler Görev Yapmış Valililerimiz İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik İmza Yetkileri Yönergesi Kamu Hizmet Standartları
  • AKSARAY
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    e-Dergi Vizyon Aksaray Etik Komisyonu Arabuluculuk Komisyonu Hizmet Birimleri Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü Hizmetleri Elektronik Sertifika Hizmetleri Belediye ve Muhtar İletişim Bilgileri
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular İhale İlanları Kamu Yatırımları Resmi İlan Portalı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları
  • İLETİŞİM
°C
11
Ağustos2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Hakan KILINÇKAYA
        • Mustafa DURUK
        • Turan SOĞUKOLUK
        • Samet ÖZTÜRK
      • Kaymakamlar
        • Metin KORKMAZ
        • Harun UZAR
        • Şeyma POLAT BALAK
        • Turan SOĞUKOLUK
        • Ahmet KARATEPE
        • Metin KORKMAZ
        • Bilal GÖKSUN
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
    • Mevzuat
    • Genelgeler
    • Görev Yapmış Valililerimiz
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Kamu Hizmet Standartları
  • AKSARAY
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • e-Dergi
    • Vizyon Aksaray
    • Etik Komisyonu
    • Arabuluculuk Komisyonu
    • Hizmet Birimleri
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
    • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü Hizmetleri
    • Elektronik Sertifika Hizmetleri
    • Belediye ve Muhtar İletişim Bilgileri
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Kamu Yatırımları
    • Resmi İlan Portalı
    • İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları
  • İLETİŞİM
 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Aksaray’da Yapıldı

21.06.2017
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Aksaray’da Yapıldı
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin (TDSYMB) İç Anadolu Bölgesi Birlik Başkanları toplantısı Aksaray'da gerçekleştirildi.
Grand Altuntaş Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin ile 20 ilden birlik başkanı ve temsilcileri katıldı.
Vali Aykut Pekmez toplantıda yaptığı konuşmasında; beslenme ihtiyacının önemine dikkat çekerek; ‘1900’lü yılların başına kadar dünya nüfusunun 1 milyarı hiç geçmediğini görüyoruz. Ancak günümüze gelindiğinde dünya nüfusunun 7-8 milyara ulaştığını;  bu noktada beslenme ihtiyacının daha da önemli hale geldiğini görüyoruz’ dedi.
-Tarım ve hayvancılığın önemi daha da artıyor
Artan insan sayısına karşın tarım alanlarının azaldığını, tarımla uğraşan nüfusunda buna paralel azaldığını ifade eden Vali Pekmez; “Bu orantıya bakarsak günümüzde beslenmenin, tarım ve hayvancılığını öneminin daha da artacağını gösteriyor’ dedi.
Aksaray’ın et, süt ve kaba yem üretimindeki rakamlarını veren Vali Pekmez; “Aksaray olarak üretimimiz yüksek. Sütte yıllık 340-360 bin ton, ette ise yaklaşık yıllık 12-13 bin ton üretimimiz var. Su konusunda bölgesel sıkıntılar bulunmasına karşın yem bitkilerinde önemli bir noktadayız. Yoncada 1 milyon ton civarında üretim ile Türkiye genelinde ilk 2 veya 3’te bulunuyoruz.” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok ise yaptığı konuşmasında;
Türkiye’de 18,5 milyon ton süt üretimi yapıldığını bunun kişi sayısına bölündüğünde yaklaşık 220 litre kişi/yıl rakamının bulunduğunu söyledi.
Türkiye’de kaliteli süt üretilmesini istediklerini bunu desteklediklerini belirten Demirok; “Bunun içinde süt analiz desteği diye bir uygulamaya başladık. Bu yıl da davam edecek. Amacımız nedir. Kalite kriterlerini sağlayan süt üreticilerine ilave bir destek sağlamak. Bu fiyat hayvan başına yıllık 120 TL civarında yani aldığı süt desteğinden hariç bir destek. Burada ilk etapta mikrobiyolojik yük, yağ ve proteini analizde öne çıkarmak istiyoruz. AB ile yarışabilmemiz için üretim kapasitelerimizi karşılaştırmak gibi bir yaklaşımımız olmamalı.  Hollanda’da sütte yağ oranı yüzde 4,4-4,2 bizde ortalama olarak 3,5- biraz altını da söyleyebilirim. 3,5 ortalama bir değerdir. 4, 4,1 yakalamış veya üzerinde üretim yapan işletmelerinde olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. “dedi.
Türkiye’de kırmızı et tüketiminin yıllık kişi başı 15 kg olduğunu AB ülkelerinde bu rakamın 60 kg civarında olduğunu ifade eden Demirok; “Ama bir parantezi öne çıkarmamız gerekiyor. Bizim 14-15 kg kırmızı et tüketimimizin yüzde 90 sığır etine dayanıyor. Yüzde 5-8 küçükbaş hayvana dayanıyor. AB ise bunun yüzde 70 domuza dayanıyor. AB ülkeleri ne kadar sığır ve koyun eti yiyorsa bizde o kadar tüketiyoruz.” dedi.
-Aksaray; Süt üretimi, hayvancılık ve yem bitkilerinde öne çıkıyor
Aksaray’ın coğrafi konumu, toprak yapısı ve iklimi ile değerlendirildiğinde tarımın öne çıktığını,  Sanayi de isen son 20 yılda gelişmesini ileri seviyeye ulaştırdığını ifade eden Demiok; “Aksaray’ın birkaç yönden öne çıkan hususları var. Süt üretiminde önemli bir merkez, hayvan popülasyonunda ve bu hayvanların kalitesine ve genetik kabiliyetinde de önemli bir merkez, kaba yem yetiştiriciliğinde önemli bir merkez. Aksaray kendi hayvanlarını beslediği gibi civar illerde de bu takviyeyi lojistik servisi yapma özelliğini yapmış bir ilimiz. .Aksaray’ı son 5 yıldır takip ediyorum. Aksaray dan oldukça yoğun şekilde kaba yem transferinin olduğunu gözlüyorum. Sadece hayvancılık değil yem bitkileri de öne çıkıyor.’ dedi.
TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden’de yaptığı konuşmasında; Aksaray’da düzenlenen İç Anadolu Bölge toplantısında bakanlık ile birlikte yürütülen projeler ile il birliklerinin güncel sorunlarının değerlendirilmesinin yapılacağını söyledi.
Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise Aksaray da 226 bin civarında hayvan varlığının bulunduğunu belirterek günlük 1070 ton süt üretimi yapıldığını söyledi. Aksaray Veteriner Hekimler Odası ile yaptıkları işbirliği ile suni tohumlama ile ıslah çalışmaları yürüttüklerini ancak suni tohumlama sayısında önceki yıllara oranla düşüş yaşandığın bu nedenle suni tohumlamaya verilen desteklemelerin arttırılması gerektiğini söyledi.
Anaç olmadan, damızlık sığır olmadan etin olmayacağını düşündüklerini kaydeden Kayan, “Bu yüzden süte gerekli desteğin daha çok verilmesini istiyoruz. Üreticilerin içinde bulunduğu zor durumlara müdehale edilerek bir çözüm sunulmasını bekliyoruz’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aksaray’da tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri nedeniyle TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden tarafından Aksaray Valisi Aykut Pekmez’e Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin’e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’a ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kayan’a teşekkür plaketi verildi.
Toplantı daha sonra birlik başkanlarının güncel genel sorunları değerlendirmeleri ile devam etti.
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

Minarecik Mahallesi M. Altınsoy Caddesi No:3 68100 Aksaray / Türkiye
0 (382) 213 50 20
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız